Estetisk tandvård

För dig som vill ha vackrare tänder.

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård– även kallat för kosmetisk tandvård- är ett sätt att få dina tänder vackrare och vitare. Till skillnad från vanlig tandvård handlar det alltså inte om ett tillstånd som måste behandlas, utan en önskan om att tänderna ska se bättre ut. Tandvårdsförsäkring gäller därmed inte för estetisk tandvård.

Estetisk

Skalfasader och Porslinslaminat

Oavsett om du har defekta tänder på grund av missfärgning, mellanrum, avsaknad av tänder eller oregelbunden tandrad kan du få ett perfekt leende med våra skalfasader av porslinslaminat. Det ger ett överlägset resultat jämfört med traditionella metoder där tandsubstans slipas bort för att skapa plats åt fasader. Vi skadar inte tanden och skapar en naturlig övergång mellan tand och porslin genom noga polering samt 0,1 mm tunt porslin. Risk för karies eller missfärgning ökar ej med behandlingen och tandens naturliga färg lyser igenom laminatet vilket skapar ett naturligt, felfritt leende till dig som av olika skäl bestämmer dig för porslinslaminat och skalfasader.

Moderna metoder med porslinslaminat och full keramiska kronor

Fasadteknik av traditionell sort ger ett ökat behov av tandvård livet ut, något vi på Norrvikentandakut vill undvika. Vi använder oss endast av moderna metoder och fasader av högsta, kvalitativa porslinslaminat. Det gör att du får ett vackert leende som håller, utan att du för den delen får ett större behov av tandvård än tidigare. Många misstar skalfasader för halvkronor, därför har vi valt att kalla våra tandfasader för porslinslaminat. Dessa är ett tunt skal av porslin som vi noga sätter på plats för att ge dina tänder en skyddande och snygg emaljyta som inte sliter på dina tänder.

Estetisk

Konsultation, test och tryggt beslut

Du som funderar på att skaffa skalfasader i form av porslinslaminat har ett beslut att fatta. För att du ska ta rätt beslut och känna dig trygg hjälper vi dig med konsultation och testar slutresultat med skulptering i munnen med hjälp av kompositmaterial. På detta vis kan du få känna på hur det känns och kan därigenom ta ett välgrundat beslut om din behandling. Våra porslinslaminat skapas och placeras av tandläkare och tandtekniker med lång erfarenhet. De är smärtfria att sätta på plats och du behöver endast två behandlingsbesök hos oss, sedan är du klar.

Estetisk